Dag 23 - seg söndag

Inte mycket att rapportera idag. Har börjat ha i 1 msk linfrön i frukostyoghurten förutom havreklin jag redan äter.


Mål 1 uppnått!

Eftersom jag smygvägde mig igår visste jag redan att vågen skulle visa att mitt första delmål är uppnått. -4 kg sedan dietstart!! Har också fått kommentarer om att jag ser smalare ut i ansiktet vilket jag även själv har sett. Perfekt start på helgen! Idag är dessutom grönsaksdag.


Dag 21?

Smygvägde mig idag och det ser lovande ut :D


Mellanmåls förslag - fas 2

Nya favorit mellanmålet under grönsaksdagarna, salladsblad, en skiva kalkon eller kycklingpålägg, linser och paprika som rullas ihop innan den äts. Nu ska jag äta tre sådana!


Dag 20 - linser

I min jakt på nya ingredienser till dieten har valet idag fallit på linser. Linser är ännu en favorit som jag tror är ok att äta i fas 2. Till lunch åt jag lax, champinjoner, linser och en blandad sallad till. Gott gott gott och inspirationen till att fortsätta dieta är tillbaka!


Redan dag 19

Måste fundera, vad är det för dag? Semester känslan har redan infunnit sig och jag börjar tappa greppet om veckodagarna. Har släppt jobbet helt nu, tror jag. Maten börjar kännas oinspirerade. Framförallt proteindagarna. Då längtar jag bara efter nästa dag för att få äta sallad. Vit fisk är magert och mättar bra men ack så tråkigt. Kyckling är fortfarande gott. Kött, ja det har jag nog inte ätit på en vecka. Inte varit så sugen på det. Kanske blir en bit till helgen? Snart dags för handling ändå. Lax är gott men undrar om det egentligen är ok att äta? Fast det struntar jag i för det är ju så gott! Det ska jag förresten äta till middag idag. Har blivit sena middagar denna vecka. Semester tider :)


Dag 17 - i vilans tecken?

Middag i magen bestående av kokt vit fisk med keso och kvarg. Dagen i övrigt har bestått av städning, skjutsande med bil och tv tittande. Inget träningspass men en promenad till affären är inplanerad då jag är i behov av både ägg och yoghurt, mina standard frukost ingredienser.


Dag 16 - svettig zumba

Idag har höfterna fått sig en svettig omgång zumba! Utöver det har jag gått en promenad på 70 min.

Dagens middag består av kyckling och sallad. Det är tur att jag älskar kyckling då det är bra dietmat. Magert, lätt att göra storkok på och gott!


Dag 15, oförändrad vikt.

Idag har jag passerat 2 avklarade veckor med Dukan dieten. Vågen står fortfarande på -3 kg. Även om det stör mig att inte mer har hänt så känns det bra. 3 kg på 2 veckor är ändå bättre än min startvikt :)

Idag har jag mest latar mig men även gått en promenad på 90 min.


Midsommar gotta

Unnade mig lite midsommar mums till mellanmål idag, naturell lätt yoghurt med sockerfritt, fettreducerat kakaopulver. Tog kål på sötsuget och var tillfredsställande gott!


Sötsug och kaffe

Kaffe, kaffe, kaffe och vatten! Räddningen till mitt sötsug!


Dag 12 - dags för mellanmål

Dagarna de går och går, efter varandra... Imorgon jobbar jag sista dagen innan semester. Hoppas på en dag då jag inte känner "sista minuten fix"-panik. Nu ska jag mumsa bönor!


Och så tvär vände det

Just som jag kastat in handduken och plockat av mig linserna kände jag att jag nog orkar med en promenad. Resultatet blev 45 min i rask takt och en piggare tjej. Nu ska jag se ikapp programmet jag missade på tv under promenaden.


-

Idag är jag bara trött. Mätt men trött. Anledningen heter för lite sömn. Nu kaffe och sen förbereda för sängen. Tidig morgon imårrn.


Bästa dieten hittills!

Speciellt när man kan äta ute på restaurang och äta det alla andra äter :) dagens middag blev på båten "Båten" i Umeå med bästa kollegorna. Maten då? Grillspett! Jag åt allt förutom korvbiten och majsjoxet. Fuskade lite genom att äta ananas. Ser knäppt ut när jag läser det men ska ju egentligen inte äta frukt ;) här kommer en bild!


Du kan - om du vill

Peppar mig själv och peppen kommer ganska automatiskt idag! -3 kg sedan dietstart! Nu förväntar jag mig att det kommer gå långsammare med tanke på att jag börjat äta annorlunda. Idag är det till min stora glädje grönsaksdag och jag ska även äta ute med kollegorna. Blir spännande att se hur det går. Dagens motion får bli cykelturen till och från stan.


Trotsa latheten!

Känt mig väldigt seg idag. Främst är det benen som känts som spagetti efter gårdagens promenad. Eftersom jag varit utan havreyoghurt flera dagar tog jag mig i kragen och gick en promenad till affären. Det friska duggregnet piggade till mig lite så det fick bli en omväg på hemvägen för att förlänga promenaden. Morgondagens matlåda till jobbet är fixad. Nu väntar en välbehövd dusch!


Beslutet

Det blev mellanmål. Keso och kräftstjärtar!


Sötsuget invaderar

Igår kväll hade jag sånt sötsug! Som tur var hade vi inget slisk hemma som lockade eftersom jag var sugen på tårta och bakelser. Tandborstning blev min räddning! Söt, fräsch smak i munnen och så var det ändå läggdags snart.

Idag går jag in på dag 9 av Dukan dieten. Dag 2 på andra fasen betyder proteindag då jag åt grönsaker igår. Funderar på vad jag vill äta till lunch eller om jag ska börja med ett mellanmål då frukosten blev så sen idag.


Middag fas 2

Eftersom dagens tema har varit måltider så kommer här även en bild på min middag. Tjälknöl på fransyska, stekta champinjoner, gurka, paprika och kvarg.


Lunch fas 2


Mellanmål fas 2

Det är gott att vara på diet!


Frukost förslag

Vecka 2 påbörjad dvs dag 8. Vågen stannade imorse på -2 kg efter dietstart. Funderar på om min krånglande mage är anledningen till att det inte blev mer... Idag avnjuter jag en frukost med kokt ägg, stekta champinjoner, kräftstjärtar, gurka, keso och kaffe, mums!


Slutet på första veckan

Dag 7 och "attackfasen" lider mot sitt slut. Imorgon väntar vägning och summering av första veckan. Imorgon inleder jag även andra fasen i Dukan dieten "cruisefasen" som jag ska hålla tills jag nått min målvikt. Jag fortsätter att äta proteiner men varannan dag kommer jag även att äta grönsaker.


Dag 6 -2kg!!!

När jag väger mig gör jag det alltid på morgonen. Idag stannade vågen på -2 kg från startvikten, dvs ytterligare ett kilo bort sen i lördags. Attackfasen levererar!

Torsdag för min del innebär som vanligt sovmorgon och lång frukost. Nu ska jag dricka upp kaffet innan jag cyklar till jobbet.

Hoppas ni får en bra dag!


Dag 5

Dagens middag bestod av lax och keso blandat med kvar. Till lunch åt jag kyckling. Sammanfattar dagens måltider med tummen upp! Både lax och kyckling hör till mina favoriter.


Kvällsfika och heart of Dixie

Dagens träningspass avslutat. Ny duschad och njuter av ett avsnitt av favvo serierna. När reklampausen infaller springer jag till köket för att fixa yoghurt/keso blandningen som jag älskar!


Mål och delmål

Vägde mig för första gången efter diet start och kan konstatera -1 kg efter tre dagars dietande, detta trots mensvecka! Det betyder ett kg närmare mina mål!

Som ett första delmål vill jag gå ner 4 kg för att sedan tappa 3 kg till. Sammanlagt 7 kg men känner ingen stress. Förstår att detta kan ta tid och har därför planerat att följa dieten hela vägen till sin sista fas.

Pepstart på morgonen, yey!!!


Kväll dag 3

Som perfekt avslutning på kvällen fick jag sällskap på 90 min promenad, denna gång på betydligt piggare ben även om de nu känns stumma. Som kvällsmål har jag precis mumsat i mig en skål med yoghurt blandat med keso, smaksatt med kanel och ingefära. Så gott!


Dag 3 - sega ben

Första arbetsdagen med dietmat avklarad! Frukost åt jag hemma. Lunch under rasten istället för med barnen. Ett snabbt mellanmål runt nio. Slutade tidigt och cyklade hem. Efter ett litet mellanmål gick jag ut på en kort promenad, som kändes längre än den brukar göra! Snacka om trötta/sega ben! Tog mig ändå hem efter 40 min så känner mig nöjd trots allt. Nu kurrar magen så får nog starta grillen nu innan det börjar regna.


Dag 2

Dag två pågår fortfarande men känns än så länge bra, bättre än igår. Känner mig piggare idag och inte alls lika slö. Det kan bero på att jag planerat måltiderna bättre idag och att jag ätit en stadigare lunch.

Dagens meny
Frukost: havreyoghurt med 1,5 msk havrekli, 2 kokta ägg, 2 skivor rökt kalkon, kaffe.
Lunch: kokt hoki, keso och kvarg
Mellanmål: havreyoghurt blandat med keso, kaffe
Middag: ungsstekt kycklingfilé, keso och kvarg.

Tur att jag älskar både keso och kvarg för annars hade det känts ensidigt! Båda är även laktosfria så har inte kunnat köpa några light varianter. Havreyoghurt är istället för vanlig naturell yoghurt.

Under dietens första vecka rekommenderas 20 min motion dagligen. Det har gått mycket bra då jag redan har som vana att röra mig minst det dubbla om dagen. Idag blev det en cykeltur ner på stan. När mitt sällskap mumsade på mjukglass drack jag själv kaffe, inget sötsug här, ännu!


Summering dag 1

Dag ett närmar sig sitt slut. Maten har varit god. Har inte varit hungrig, men saknat frukt och grönsaker. Känt mig trött och slö men piggnat till nu framåt kvällen. Har inte varit sötsugen. Däremot har jag druckit mer kaffe än vanligt, kanske för att kompensera för småätandet jag annars sysslar med. Eller i ett försök att bli piggare? Utan att planera måltiderna idag en helt ok dag. Imorgon är det bättre planerat! Måste också bunkra upp med mycket keso och kvarg då det går åt mycket!!


Dukan diet dag 1

Provar nya tag. Målsättningen är att hålla dieten de två arbetsveckor jag har kvar samt över hela semestern på fem veckor. Sen får vi se hur det går. Har nu hittat en diet med mat jag tycker om. Första sju dagarna kommer jag dock sakna en del livsmedel. Första veckan får jag bara äta protein. Kött, fisk, ägg och vissa mejeriprodukter. Jag behöver inte mäta något och får äta hur mycket jag vill! Here I go!


RSS 2.0